Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 02. februar 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Trøen/Arnesen Kvartett – «New Paintings of Jazz»

Trøen/Arnesen kvartett byr på heftig swing-jazz og saftige ballader i et univers der idealet om den klassiske jazz-kvartetten står sterkt.

De siste årene har saksofonist Elisabeth Lid Trøen vært aktiv i en rekke prosjekter og band, blant andre Bergen Big Band, Klangen av Hoem og Bouncealarm. Hun har skrevet musikk for store og små ensembler, og jobbet med navn som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates. «New Paintings of jazz» er Elisabeths første bestillingsverk og er komponert for hennes eget band, Trøen/Arnesen Kvartett.

Med idealer fra jazzens øverste hylle finner de inspirasjon fra store navn som John Coltrane, Keith Jarrett, Dexter Gordon og Joe Henderson. Kvartetten tar med seg jazztradisjonen inn i egne komposisjoner, samt egne tolkninger av gamle perler. Tittelen «New Paintings of Jazz» beskriver et ønske om å ta jazzen inn i vår samtid og fremtid, samtidig som de tar med seg og bevarer den gamle tradisjonen. Ensemblet maler nye bilder i lyset av de gamle, og åpner opp for å forske på ulike nye uttrykk.

«Kvartetten låter deilig umoderne der den beveger seg tilbake gjennom tiårene og gjør seg selv relevant for i dag. Den klassiske jazzen har evig gyldighet i gode hender.» Arild R. Andersen, Jazzinorge

Besetning;
ELISABETH LID TRØEN – saksofon
DAG ARNESEN – piano
OLE MARIUS SANDBERG – bass
SIGURD STEINKOPF – trommer

KJØP BILLETT

Konserten arrangeres i samarbeid med Den Musikalske Stamvegen / VNJS