Hopp til hovedinnholdet
  • Tirsdag 12. mars 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Storbandserien med Stavanger storband og Hjelmeland storband

Sesongpremiere på årets storbandserie med to av byens fremste band; Stavanger storband og Hjelmeland storband som spiller hvert sitt sett på Spor 5 denne tirsdagskvelden.

Endelig er Stavanger Storband igjen klare for «Storbandserien» på Spor 5.

Stavanger Storband ble etablert i 1977 og er Stavangers eldste, faste storband. Bandet har sine musikalske røtter dypt plantet i tradisjoner skapt av legender som Duke Ellington, Count Basie og Glenn Miller, men er samtidig ikke redde for å gå nye musikalske veier. Musikalsk spennvidde preger bandet med festkonserter, jazzklubber, dansejobber, show-pregede oppsetninger samt fast 17. mai opptreden på Torget i Stavanger.

Alt ligger til rette for at publikum får oppleve en stemningsskapende og fengende konsert med variert musikk, lett blanding av både jazz og pop, alt under ledelse av storbandets musikalske leder, Per Egil Vang.

HJELMELAND STORBAND
Hjelmeland er et av Storbandserien sitt distriktspolitiske alibi.  Kjerneområdet deres, både når det gjeld publikum og musikere er Ytre Ryfylke.
Etter at de sist høst turnerte Ryfylke rundt, med fokus på lokale vokalister på de stedene de besøkte, vil de på Storbandserien profilere de faste vokalistene sine.  De holder en høy standard, og de er med rette ganske stolte av å ha de med på fast basis; Elin Vestersjø, Tobias Handeland og Dag Bjørnsen.