Hopp til hovedinnholdet
  • Fredag 01. desember 2023
  • 20:00
  • St Petri kirke
Kjøp billett

Stille Grender – julekonsert med Eva Bjerga Haugen med flere

Eva, Morten, Simen og Thomas elsker jul. Og de elsker jazz. Etter flere år på rad med sin tradisjonsrike julekonsert i Skur 2 i Stavanger, spilte disse fire inn en etterlengtet juleplate med egne og særegne arrangementer av noen av de fineste julesangene vi har. I desember i fjor var det slippkonsert i selveste St. Petri kirke i Stavanger, og platen har siden høstet et utall av strålende anmeldelser i inn- og utland, og den har blitt streamet over 50 000 ganger på diverse strømmeplattformer.

Når mørket igjen senker seg, skal kvartetten ut på vestlandske veier med plata si, og 1. desember er det igjen duket for en ny konsert i St. Petri kirke.

Besetning;
Eva Bjerga Haugen – vokal / piano
Morten Askildsen – gitarer
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Thomas Bang – kontrabass

Fra plateanmeldelser av «Stille grender»:

Sånn synger du julen inn! Glem peis, varmepumper og pledd. I år kan du varme deg med Eva Bjerga Haugens knallgode juleplate. Juleplater er kompliserte øvelser. Her har vi en vinner. 

– Leif Tore Lindø – Stavanger Aftenblad, 2022

Her er årets beste juleplater. (…) Det samme klarer Eva Bjerga Haugen på sitt intenst neddempede album «Stille grender», der hennes høstvakre røst svever over atmosfæriske gitarer, kontrabass og en naken trompet. Disse utbrukte låtene fremstår som nye meditasjoner.

– Audun Vinger – DN Magasinet, 2022

This is one of the most interesting “season greetings”-albums in the world right now.

– Dionizy Piątkowski – Era Jazzu, 2022