Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 10. februar 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Mikko Innanen Autonomus

Mikko Innanen har i en årrekke vært en av Finlands mest anerkjente og karakteristiske jazzmusikere. I 2019 presenterte han sitt nye band Autonomus med det imponerende trippelalbumet «I-XXX» på Fiasko Records og en påfølgende turné på hjemmebane. Med seg i prosjektet har han flere av sine nærmeste samarbeidspartnere og kjente navn på den nordiske jazzscenen, Håvard Wiik, Peter Bruun, Antti Lötjönen. Musikken består av Innanens komposisjoner. Nå er de klare med ny turne og bandet gjester i den forbindelse Stavanger for første gang.

Mikko Innanen sier om musikken; «Under komponeringen var det en tydelig intensjon om å frigjøre seg fra den digitale tidsalderen og å ikke vurdere musikalske ideer; her skulle alt kunne skje. Det samme prinsippet gjelder for fremføringen av disse komposisjonene. Jeg ønsker å skape musikk uten en ledende rolle. Hver musiker står fritt til å tolke låtene jeg skrev på sin egen måte, uansett hva som måtte skje i musikken».

Mikko Innanen har en imponerende karriere som saksofonist, komponist og bandleder og. Han har bidratt på over 50 utgivelser og vært sentral i suksessfulle band som Mikko Innanen & Innkvisitio, Mikko Innanen Maakuntauudistus, Delirium, Gourmet og PLOP. I denne nordiske kvartetten bidrar også bassisten Antti Lötjönen (Antti Lötjönen Quintet East, Ilmiliekki Quartet, Aki Rissanen Trio), den danske trommeslageren Peter Bruun (All Too Human, Django Bates Beloved, Marc Ducret) og norske pianisten Håvard Wiik (Håvard Wiik Trio, Atomic, Motif).
Velkommen til nordisk jazzfest på Spor 5!