Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 11. april 2024
  • 19:30
  • Spor 5
Kjøp billett

Jazz i Sikte 2024

Torsdag 11. april er det igjen klart for «minifestivalen» Jazz i Sikte hvor publikum får anledning til å høre fem meget talentfulle band med varierte musikalske uttrykk. Bratsjisten Bergmund Waal Skaslien er musikalsk ansvarlig og har jobbet med hele 11 (rekordantall) påmeldte band i vinter/vår og fem av disse er nå valgt ut til å spille på selve konserten. Vestnorsk jazzsenter har bak stått dette rekrutteringsprogrammet i hele 20 år hvor fremtidens band møtes til konserter i Bergen og i Stavanger hvor et band i hver by bli valgt ut til festivaljobber. Hvert band spiller 20 minutt. Årets utvalgte Jazz i Sikte band i Stavanger er;

Mari Singstad Trio
Mari Singstad Trio er en pianotrio som i enkle ord kan beskrives som “Nick Drake på crack”.
Musikkens mørke preg, både harmonisk og lyrisk sett, løses opp av en leken og spontan tilnærming til form. Trioen lar seg inspirere av blant andre Liv Andrea Hauge Trio og Maria Kannegaard.
Besetning;
Frida Björnsdotter – trommer
Edvin Larsson Scott – kontrabass
Mari Singstad – piano og vokal
Papole Khaki band
Papole Khaki er ei trombonist og låtskriver fra Kurdistan og Kristiansand, med bakgrunn fra jazzlinja i Stavanger. Musikken hennes er skapt for å danne et ledd mellom den kurdiske og norske identiteten hennes. Gjennom direkte kurdiske og sørlandske tekster, forteller hun med egen stemme historier om oppvekst og utenforskap. Det musikalske har stor innflytelse fra den kurdiske oppveksten, hvor hun skriver enkle og fengende melodier som intuitivt lener seg på folkemusikk. Bandmedlemmene er en stor del av det særegne uttrykket i bandet til Papole, hvor de tilføyer hvert sitt musikalske perspektiv, og hver sin bakgrunn inn i det helhetlige musikalske bilde.
Besetning;
Papole Khaki – trombone, vokal
Erlend Johannessen – piano
Adriana Døsvik – bass
Kristian Seines – trommer
Magnus Kaspersen Evjen – baritonsax
Agnes Viksten – sopransax
Macro trio
Macro trio består av tre studiekompiser fra jazzlinjen på UiS, som spiller egne komposisjoner primært komponert av trommeslageren, Jeppe Hauberg, i stilen jazz fusion og nordisk jazz. Macro trio har ambitioner om å turnere i Skandinavia og bygge opp et følge der. Trioen fokuserer på å formidle komposisjoner i smakfulle arrangementer i kombinasjon med improvisatorisk interaksjon.
Besetning;
Jeppe Hauberg Jessen – trommer
Adriana Døsvik – kontrabass
Torbjørn Säll – piano
SOUND
SOUND er et samarbeids-preget prosjekt der alle i bandet kommer med tekster og ideer. Deretter videre-komponerer, koreograferer og arrangerer vi ut låtene sammen. Vi har fokus på at musikken og dansen skal være likeverdig både i lydbilde og i det visuelle – som en enhet. Dette skaper et rom hvor vi får utforske og leke med rollefordelingen og samspillet i bandet.
Formidling av følelser står sentralt i prosjektet. Gjennom tekst, musikk og dans ønsker vi å fange nyansene i følelseslivet til et vanlig menneske, og med det kommer både sårbarhet, sinne og «sass». Med inspirasjon fra musikere som Beyoncé, Esperanza Spalding og John Coltrane er musikken blitt en krysning mellom jazz og pop med innslag av friere improvisasjon, spoken-word, fete bass-grooves og fengende melodier.
Besetning;
Marie Kvale Vikingstad – vokal
Synne Bergem Lia – vokal
Adriana Døsvik – kontrabass
Agnes Viksten – saksofon
Solveig Oliv Aune – dans
pluss 1
“PowerKorps”
Powerkorps er et ensemble som utforsker kontraster mellom fri improvisasjon, vakre melodier, flytende lydlandskap, og tunge riffbaserte rockelandskap. Våre komposisjoner henter inspirasjon fra sjangre som rock, nordisk jazz, frijazz og populærmusikk. Musikken blir skrevet av samtlige bandmedlemmer, og bygger på hver individuelle musiker sine ulike bakgrunner i musikk og kunst.
De har som ambisjon å etablere oss i det norske jazzmiljøet med live-opptredener som mål håper å fange publikum med musikk som våger å være både røff og følsom. De vil engasjere hele det emosjonelle spektret til lytteren, fra alvor til lek. De ønsker å uttrykke genuin og ærlig musikalitet, og skape et møtepunkt mellom band og lytteren.
Besetning;
Agnes Viksten – sopran/alt-saksofon
Ole Martin Rosvold Haugen – trompet
Magnus Kaspersen Evjen – tenor/bariton-saksofon
Torbjørn Säll – piano/synth
Jonas Tyslum Nes – el-gitar
Edvin Larsson Scott – kontrabass
Bendik Solvik Brochs: – trommer
Det blir garantert en spektakulær konsert reise med store kontraster fra store energiske ensembler til intime personlige band. Du vil få alt du kan ønske deg på en jazz konsert. Rike harmonier, originale komposisjoner, vakre melodier, fete groover, fri improvisasjon, lekent samspill og felleskap i en helaftens Jazz i sikte minifestival.