Hopp til hovedinnholdet
  • Fredag 06. oktober 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Harpreet Bansal – Svante Henryson & Song Circus – «Varsakala»

«Varshakala» er et nytt verk av fiolinisten Harpreet Bansal, og byr på et sjeldent møte mellom tre helt unike musikere og ensembler: Harpreet Bansal, vokalgruppa Song Circus og cellist Svante Henryson.

Norsk-indiske Harpreet Bansal er en fremragende representant for den indiske klassiske musikken, og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin dypt personlige tolkning av den indiske raga-tradisjonen. 

 

Song Circus er et av Europas fremste improviserende kammervokalensembler.

 

Og uttrykket i Svante Henrysons cellospill er ikke til å ta feil av. Gjennom en lang og imponerende karriere har han sprengt musikalske grenser, og stadig redefinert celloens rolle og muligheter.

 

«Varshakala» er sanskrit for «monsun», og verket er inspirert av nattstemningen under regntiden på det indiske subkontinentet. Det tar utgangspunkt i kveldsragaen Marwa. 

Marwa blir av enkelte beskrevet som en kjærlighetsraga, men Harpreet har heller fokusert på det hun oppfatter som dens element av lengsel, og dens mørke og uforløste karakter. 

 

De tre sangerne framfører et slags ritual, de påkaller regnet og natten. Cellisten er en kombinert forteller og seremonimester, som binder de ulike delene sammen. Fiolinen er dels en av vokalstemmene, dels en observatør som kommenterer og griper inn i det musikalske forløpet. 

Velkommen til en stemningsfull konsert!

Besetning;
Harpreet Bansal – fiolin
Svante Henryson – cello

Song Circus trio: Liv Runesdatter, Signe Irene Stangborli Time og Ingrid Lode – vokal m.m.