Hopp til hovedinnholdet
  • Onsdag 13. mars 2024
  • 19:30
  • Spor 5
Kjøp billett

Det Annet Kjønn – Kollektiv presenterer: New Standards 101 – Få koll på dina Jazzkvinnor

Rogalands største musiker- og komponist-kollektiv, "Det Annet Kjønn - Kollektiv”, samler 20 utøvere til Norges første konsert med musikk utelukkende av kvinnelige komponister fra den Amerikanske jazztradisjonen. Her vil det være storartede tolkninger av både kjente og ukjente låter arrangert og fremført av unge jazzmusikere i Stavanger!

Det Annet Kjønn – Kollektiv (DAK) er et musiker- og komponist-kollektiv med over 20 utøvere, som jobber for å løfte frem kvinnelige utøvere og komponister knyttet til jazzmiljøet i Stavanger. Kollektivet er en inspirerende og utviklende møteplass for utøvere som ønsker å komponere og arrangere musikk for ulike typer besetninger innad i kollektivet. Det viktigste for oss er å ha et trygt musikalsk fellesskap med rom for å eksperimentere, hvor utøverne tørr å ta nye sjanser!

DAK har sesongbaserte prosjekter, i 2021 og 2022 har valget stått fritt mellom komposisjon, låtskriving og arrangering. I år vil dere ha muligheten til å høre omarrangert musikk fra bl.a. Carla Bley, Esperanza Spalding, Mary Lou Williams, Alice Coltrane, og mange flere! Her vektlegger vi egne tolkninger med et aktuelt, moderne og politisk uttrykk.

KJØP BILLETT