Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 11. november 2023
  • 19:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Big Band Bonanza – lørdag 11. nov. – 23

For tredje året på rad inviteres det til storbandfestivalen Big Band Bonanza. Så godt som festivalen har blitt mottatt av publikum og musikere et det er både naturlig, forventet og ønsket å invitere til ny festival i november 2023.

Fredag 10. og lørdag 11. november kommer det 9 storband som hver skal servere publikum et variert program på Spor 5. Christianssand Storband med overraskelser fra sør, Equinor storband med gjesteartist Shannon Mowday og overraskelser fra Sør Afrika. Hjelmeland storband med filmmusikk, Sandnes storband med halve bandet som improvisere, Orstad storband med musikalske organiliteter, Haugaland storband  med jubileums overraskelser fra nordfylket. Dalane storband dekke halve Rogaland, Bryne storband med 50 år pluss musikalsk erfaring og Stavanger storband alltid med sitt show .

Lørdag 11. nov. kan publikum oppleve;

Hjelmeland storband – https://www.facebook.com/hjelmelandstorband

Haugaland storband – https://www.facebook.com/haugalandstorband

Platform9 

Christiansand storband – https://www.facebook.com/chrstorband

Hvert storband spiller ca 45 min.

Fredag 10. nov. spiller Dalane storband, Equinor storband, Sandnes storband, Stavanger storband og Orstad storband.  Det er mulig og det anbefales å kjøpe festivalpass for begge dager.

Info om platform9;
Platform9 er et lokalt forskningsprosjekt om storbandenes opprinnelse på 30- og 40-tallet. Den gang (som nå) var det vanlig å tilpasse band størrelsen for mindre scener og for å sikre levevilkår for musikerne, og Platform9 består av 6 blåsere samt 3 komp. Original casino arrangementer fra Las Vegas er restaurert av trompetisten Leif Hogne Rygh og inneholder bl.a. musikk av bl.a. Benny Goodman, Tommy Dorsey, Bennie Moten, Count Basie og Duke Ellington.