Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 11. november 2023
  • 21:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Big Band Bonanza – festivalpass 2023

Storbandfestivalen Big Band Bonanza er kommet for å bli og arrangeres nå for tredje gang. Fredag 10. og lørdag 11. november kommer det 9 storband som hver skal servere publikum et variert program på Spor 5. Christianssand Storband med overraskelser fra sør, Equinor Storband med gjesteartist Shannon Mowday og overraskelser fra Sør Afrika. Hjelmeland Storband med filmmusikk, Sandnes Storband med halve bandet som improvisere, Orstad Storband med musikalske originanilteter, Haugaland Storband med jubileums overraskelser fra nordfylket. Dalane Storband dekke halve Rogaland, Bryne Storband med 50 år pluss musikalsk erfaring og Stavanger Storband alltid med sitt show .

I år spiller følgende storband;

Fredag 10. nov.

Dalane Storband – https://www.facebook.com/dalanestorband

Sandnes  Storband – https://www.facebook.com/sandnesstorband

Equinor Storband –  https://www.facebook.com/statoilstorband – Shannon Mowday

Stavanger Storband – https://www.facebook.com/stavangerstorband

Orstad Storband – https://www.facebook.com/OrstadStorband

Lørdag 11. nov.

Platform9

Hjelmeland Storband – https://www.facebook.com/hjelmelandstorband

Haugaland Storband – https://www.facebook.com/haugalandstorband

Christiansand Storband – https://www.facebook.com/chrstorband

—————————————-

Christiansand Storband 

Kommer med  overraskelser fra sør

Musikalsk Leder Tore Bråthen

Christianssand storband  (fra 1994) er i storform! Storbandet har det siste året jobbet med storbandlegender som Helge Sunde, Geir Lysne og Echard Baur, og som Baur sa: «aldri før har jeg hørt et norsk storband spille Bob Brookmeyer så bra». Og dette er ikke tilfeldig – Storbandets faste musikalske leder, trompetist og universitetslektor på UiA Tore Bråthen, har jobbet systematisk og iherdig med å bygge opp storbandet siden 1996.

Equinor Storband  

Musikalsk leder Tor Yttredal (prof UiS)

Equinor storband i samarbeid med Shannon Mowday vil presentere et helt nytt program med storbandmusikk fra Sør-Afrika. Shannon Mowday er saksofonist/komponist/dirigent fra Cape Town og er nå bosatt i Oslo der hun er svært aktiv i storbandmiljøet samt gjør sine egne prosjekter. Vi får høre spennende krysninger mellom sør-afrikansk og skandinavisk jazz der hver fremføring tilpasses storbandets egenskaper.

Bryne Storband 

Musikalsk leder Leif Hogne Rygh

Platform9 er et lokalt forskningsprosjekt om storbandenes opprinnelse på 30- og 40-tallet. Den gang (som nå) var det vanlig å tilpasse band størrelsen for mindre scener og for å sikre levevilkår for musikerne, og Platform9 består av 6 blåsere samt 3 komp. Original casino arrangementer fra Las Vegas er restaurert av trompetisten Leif Hogne Rygh og inneholder bl.a. musikk av bl.a. Benny Goodman, Tommy Dorsey, Bennie Moten, Count Basie og Duke Ellington.

Sandnes Storband

Halve bandet improviserer i Sandnes Storband

På låtvalget til Sandnes Storband på høstens Big Band Bonanza vil mange av bandets musikanter presenterte seg som dyktige improvisatører. I hver instrumentgruppe sitter to solister, det gjelder både i trompet-, trombone- og saxrekka samt i kompet – med andre ord improviserer halve bandet i Sandnes Storband. I tillegg har vi også gleden av på kveldens sett å ha med oss to dyktige vokalister i Elisabeth Haukland Westlye og Harald Eriksen

Dalane Storband

Dalane storband har base på Vikeså med medlemmer fra Flekkefjord til Stavanger og har blant annet spilt med Pål Rake, Joe Rusi og Reidar Larsen. Sjangermessig spilles det blues, funk, latin og sving.

Haugaland Storband 

Kommer med jubileums overraskelser fra nordfylket

Haugaland Storband har holdt det gående i 35 år. Vi har standard storband besettning og to faste vokalister. Vi har spillejobber gjennom hele året. Fra mindre jobber til åpningskonsert på Sildajazz festivalen. Har siste år hatt egen julekonsert i Festiviteten..

Stavanger Storband 

Kommer med overraskeler =  tba

Orstad Storband 

Kommer med musikalskle orginaliteter

Orstad Storband (OSB), OSB har blant annet som formål å være musikalsk nyskapende i regional sammenheng og har jevnlig fremført musikk som er originalskrevet eller spesialarrangert for storbandet av Didrik Ingvaldsen, storbandets medlemmer og andre komponister og arrangører.

 

Hjelmeland Storband 

Overasker med filmmusikk

Da Hjelmeland Storband har gjort et dypdykk i Hollywoods lydspor, og funnet perler.

Hjelmeland Storband er dette året en del av «Kulturhaust Ryfylke», som er ryfylkekommunene sitt årlige samarbeidsprosjekt. Oppgaven for bandet, er å holde konserter med lokale solister i hver av de 4 kommunene som deltar: Sauda, Suldal, Hjelmeland og Strand.