Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 22. april 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Arctic Duo – Arild Andersen & Daniele di Bonaventura

Arctic Duo er jazzlegendene Arild Andersens og Daniele di Bonaventuras nye prosjekt. Det startet for over et år siden i Italia med en konsert og samarbeidet utviklet seg så videre gjennom flere treff der de gjestet ulike europeiske jazzfestivaler, både i Ungarn, Romania og Norge. Duoens egenkomponerte låter har en smak av eleganse og noe raffinert, og beveger seg fra en varm middelhavsklang til mer dempete nordeuropeiske toner og ender opp i en luftig arktisk atmosfære.

Daniele di Bonaventura kommer fra Fermo i Marche-regionen og er komponist, arrangør, pianist og bandeneonist. Gjennom sin etter hvert lange karriere har han spilt med alle de største musikerne i hjemlandet – som Enrico Rava, Paolo Fresu og Stefano Bollani bare for å nevne noen få, og ikke bare musikere innen jazz og tango, men også i klassiske ensembler og med samtidsmusikere.
Di Bonaventura bergtar sitt publikum med sin spesielle følsomhet og lytteevne i sin musikk. Det er ofte noe sårt og lengselsfullt i spillet hans, men også kraftfullt, humoristisk og tradisjonsrikt.

Komponist og bassist Arild Andersen, har siden 1967 vært ansett som Norges ledende jazzbassist. Nesten like lenge har han vært en av de mest kjente og respekterte norske musikere i det internasjonale jazzmiljøet. I september i år ble Andersen utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for jazzmusikken.
Med en vital og vidtfavnende tilstedeværelse i norsk og internasjonalt musikkliv, gjør at Andersen i dag har en unik status som en tradisjonsbærende og fornyende utøver i verdensklasse på sitt instrument.
Nå, i en alder av 77, er han fortsatt et kraftsenter i norsk jazz, og i manges øyne den viktigste norske forvalteren av den moderne jazztradisjonen som har røtter og stamme i amerikansk etterkrigsjazz.

Besetning;
Daniele di Bonaventura – bandoneòn, live electronic
Arild Andersen – kontrabass, live electronic