Hopp til hovedinnholdet

Blå:Trå er en konsert- og workshopserie i regi av Stavanger Jazzforum (SJF) der studenter møter profesjonelle musikere og pedagoger til workshops og konserter.

Serien ble etablert i 2007 og har blitt et veldig viktig pedagogisk tiltak for jazzlivet i Stavanger, spesielt blant unge utøvere og jazzutdanningen ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Workshops

I Blå:Trå-serien inviteres ledende norske og internasjonale jazzmusikere/pedagoger til å gjøre workshop som kan gå over fra én til tre dager.

I tilknytning til en workshop settes det som oftest sammen forskjellige band som spiller konsert, og konserten arrangeres på kvelden av workshopens dag to.

Den eller de jazzmusikerne eller pedagogene som er involvert, vil medvirke under konserten og sette sammen konsertprogrammet i samarbeid med deltakerne under workshopen. Måten å gjøre dette på virker inspirerende og er lærerikt for de unge musikere som medvirker.

Kickstart

Mange unge band har fått sin scenedebut under Blå:Trå. I årenes løp har mange opplevd at deltakelsen har fungert som en «kickstart». Å gjøre konserter innen profesjonelle rammer har vært utviklende for unge studenter og skapt interessante møter med involverte musikere.

Blå:Trå er støttet av UiS, Vestnorsk jazzsenter, Frifond og KOMP.