Hopp til hovedinnholdet

Det er ingen tvil om at Yellowjackets er inspirert av den amerikanske jazztradisjonen, det være seg alt fra Coltrane til de legendariske fusionbandene som oppstod på 70-tallet. Med seg har de den grammyvinnende vokalisten Luciana Souza. Ny på scenen i Stavanger, men langt i fra ny på den internasjonale jazzscene.

Copyright bilde: Marc Vanocur

 

Det er stas som eneste norske arrangør å få besøk av det legendariske amerikanske bandet Yellowjackets sammen med den grammyvinnende brasilianske vokalisten Luciana Souza. Bandet har siden begynnelsen av 80-tallet opparbeidet seg en imponerende diskografi. De plasseres oftest i jazz-fusion sjangeren, der de høster stor anerkjennelse fra et stort trofast publikum og andre musikere. Gjerne ikke rart de opp gjennom årene har spilt med “alt og alle” i jazzsfæren. I starten på karrieren hadde de i større grad et synth-preget lydbilde. Etterhvert har de utviklet et mer akustisk lydbilde, selv om det er både el-bass og synther inne i bildet i dag også.

 

Et av kjennetegnene til bandet er de solide komposisjonene der det melodiske er fremtredende akkompagnert av en kreativ rytmeseksjon. Det er ingen tvil om at de er inspirert av den amerikanske jazztradisjonen, det være seg alt fra Coltrane til de legendariske fusionbandene som oppstod på 70-tallet. Til tross for ulike bestninger gjennom årene, vil nok mange allikevel si at de har skapt sitt eget musikalske fotavtrykk.

 

Dagens bestning består av Russel Ferrante som startet bandet, de mangeårige medlemmene Bob Mintzer på saksofon og trommeslager Will Kennedy. Et ferskere medlem er bandets spennende bassist, australske Dane Alderson.

 

Som en meget spennende gjesteartist, tar de denne gangen med seg den brasilianskfødte vokalisten Luciana Souza. Ny på scenen i Stavanger, men langt i fra ny på den internasjonale jazzscene. Hun har bak seg flere kritikerroste album, samt mange gjestevokalistopptredener, så som på Herbie Hancocks fantastiske “The Joni Letters” album.

 

Vi gleder oss stort til intimkonsert med Yellowjackets på Spor 5. De var sist i byen under MaiJazz -99 og begeistret da en fullsatt Stavangeren, begeistring tror vi det blir også denne gang!

 

Line up

Russell Ferrante – Keys

Bob Mintzer – Sax

Dane Alderson – Bass

William Kennedy – Drums