Hopp til hovedinnholdet

Det blir vakker musikk når Trygve Seim og hans prosjekt Rumi Songs gjester Spor 5. Rumi Songs baserer seg opprinnelig på en komposisjonsbestilling hvor sopranen Tora Augestad bestilte en sangsyklus av Trygve Seim. Musikken ble komponert på den amerikanske poeten Coleman Barks sine gjendiktninger av den persiske sufimystiker og dikter Jelaluddin Rumi.

Forfatter: hk

Copyright bilde: Antonio Armentano

Jelaluddin Rumi er perserne sin store nasjonalpoet, født i 1207 i Balkh, som nå er en del Afghanistan men han vokste opp i Tadsjikistan. Toleranse og åpenhet er sentrale emner i det han har skrevet. Trygve Seim har fordypet seg i Rumi sine tekster og laget en hel innspilling basert på disse flotte tekstene.

Saksofonisten/komponisten Trygve Seim har siden 1992 utgitt 9 album på den prestisjetunge tyske plateselskapet ECM, 7 av dem som bandleder og komponist og spiller på rekordmange 22 ECM-utgivelser i totalt. Saksofonisten/komponisten Seim har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, Oslo 1300, The Source og Trygve Seim Ensemble og en rekke andre.

Mezzosopran Tora Augestads er en meget allsidig kritikerrost kunstner som jobber både som sanger, skuespiller og dirigent. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås men hun har hatt mye fokus på jazz, musikkteater, moderne musikk og kabaret. Hun er blant annet kjent fra sitt Music for a While» prosjekt med bl.a. Stian Carstensen og Mathias Eick.

Svante Henryson fra Umeås startet ut som ung rockbassist men byttet til jazz og har en stor karriere bak seg (og foran seg). Han har vært alt fra bassist i Oslo Filharmoniske Orkester til elbassist med gitarlegenden Yngwie Malmsteens hardrockband. Som en av Nordens ledende bassister/cellister i tallrike konstellasjoner over sjanger- og landegrenser har Svante Henryson vært etterspurt av toppmusikere som bl.a. Martin Fröst, Jon Balke, Anne Sofie von Otter og Elvis Costello. I Norge er Svante også kjent for sitt samarbeid med Ketil Bjørnstad

Frode Haltli er også en musiker som er glad i og behersker å bevege seg sømløst mellom sjangere. Den prisvinnende trekkspilleren og komponisten jobber både med samtidsmusikk, folkemusikk og jazz, gjerne i kombinasjon. Han samarbeider med musikere som Håkon Kornstad, Erlend Apneseth, Gjermund Larsen Maja Ratkje og en rekke andre. Hans eget hovedprosjekt er Avant Folk virkelig musikk å sjekke ut.

Besetning;
Trygve Seim – saksofoner
Tora Augestad – vokal
Frode Haltli – akkordeon
Svante Henrysson – cello