Hopp til hovedinnholdet

Musikalsk balsam for kropp og sjel. Gitaristen Trond Kallevåg Hansen har laget fantastisk fin musikk og fått med seg et kremlag med unge norske musikere i tillegg til selveste Geir Sundstøl da han laget bestillingsverket Bedehus og Hawaii til Sildajazz 2018.

Forfatter: hk

Verket skal nå takket være Vestnorsk jazzsenter på turne hvor første stopp blir Spor 5 i Stavanger. Bandleder Hansen har sammen med bassist Aleksander Hoholm og trommeslager Ivar Myrseth Asheim alle sin bakgrunn fra jazzutdanningen i Stavanger. De har med seg en av landets aller fremste musikere/gitarister Geir Sundstøl en mann alle ønsker å jobbe med, sist nå som ny gitarist i The September When og aktuell med det mange mener var fjorårets beste album uansett sjanger soloalbumet «Brødløs»

Tittelen på verket «Bedehus og Hawaii» referer til de mange somrene Kallevåg Hansen tilbragte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Kombinasjonen av Tronds varme gitarlyd og hans lyriske komposisjoner skaper en nærmest filmatisk kvalitet. Melodier som kan minne om allsang fra familiære høytider over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

Besetning;
Trond Kallevåg Hansen – gitar (og komposisjoner),
Geir Sundstøl – pedalsteel og diverse strengeinstrumenter
Adrian Løseth Waade – fiolin
Alexander Hoholm – kontrabass
Ivar Myrset Asheim – trommer

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning; Den Musikalske Stamvegen