Hopp til hovedinnholdet

Tord Gustavsen trio tilbake til Stavanger med nytt album «OPENING» (ECM) Tord Gustavsen er tilbake i trioformat, med ny bassist og ny vinkling på den melodiøse og ettertenksomme jazzen som har fengslet lyttere over hele verden. Tords tre trio-album fra 2003 til 2007 – «Changing Places», «The Ground» og «Being There» – fikk oppsiktsvekkende respons fra både publikum og kritikere, og trioen opplevde som første band noensinne å få et instrumental[1]album på første plass på VG-lista i Norge. Musikkanmeldere verden over så spesielle og sterke kvaliteter i Gustavsens spill og i trioens særegne, ladede minimalisme og nedstrippede skjønnhet.

Etter dette har Gustavsen gitt ut fire sterke album i andre formater, og et nytt trio-album i 2018, i tillegg til sideprosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen, Mahsa Vahdat, Det norske Jentekor, Oslo Domkor og SKRUK, samt arbeid som kapellmester og musikalsk leder. Han har vunnet Spellemannsprisen og mottatt tallrike andre utmerkelser. Tord har turnert aktivt i store deler av verden og spilt på festivaler og i konserthus fra California til New Zealand.

Nå re-lanseres Tord Gustavsen Trio med den profilerte bassisten Steinar Raknes som nytt medlem, sammen med trommeslager Jarle Vespestad, som har vært med på alle utgivelsene.

Tords stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel».
Velkommen til vakker releasekonsert for Tord Gustavsen trio sin utgivelse «Opening» i flotte St Petri kirke.

Besetning;
Tord Gustavsen – flygel/elektronikk
Steinar Raknes – kontrabass/elektronikk
Jarle Vespestad – trommer

www.tordgustavsen.co

KJØP BILLETT