Hopp til hovedinnholdet

Trompetisten Theo Croker fra USA nøler ikke med å gå på kryss og tvers av etablerte sjangre. Silkemyke ballader, hip hop eller elektronisk orientert fusion ­– han beveger seg innom det meste. I årenes løp har det blitt sju soloalbum fra Croker. Det siste, «Love Quantum», kom sommeren 2022 med et bredt galleri av gjester inkludert blant annet Wyclef Jean (Fugees) og Jill Scott. Uansett hvor i det musikalske landskapet han beveger seg, har han en distinkt trompettone og en leken tilnærming som gir musikken nerve.

Forfatter: L.H. Halvorsen

Copyright bilde: Leighton Pope

Croker var 11 år da han fattet interesse for trompetens muligheter. Han hadde hørt sin bestefar Doc Cheatham spille på jazzklubben Sweet Basil i New York, og derfra og videre var det trompeten som sto i fokus og brakte ham videre inn på musikkstudier.

Til det tredje soloalbumet Afro Physicist fra 2014 fikk han med seg Dee Dee Bridgewater som produsent. Samarbeidet resulterte i mye moro med blant annet afrikanske og latinske rytmer, inkludert et par stilfulle vokalbidrag fra Dee Dee. Theo Croker har i årenes løp demonstrert til fulle at han er en eventyrlysten og dyktig komponist, produsent og multiinstrumentalist. I løpet av karrieren har det blitt Grammy-nominasjon for albumet «Star People Nation» fra 2019 og mye annen heder inkludert gode kritikker for plater og konserter.

De siste to utgivelsene, «BLK2LIFE / A Future Past» fra 2021 og «Love Quantum» fra i sommer, er begge gode eksempler på musikalsk lekenhet. Uansett hvilken musikalsk etikett man måtte ønske å sette på det, låter det friskt. Det kommer det ganske sikkert også til å gjøre når Croker og bandet hans kommer til Stavanger for første gang i oktober.

Line up;
Theo Croker – trompet
Mike King – keyboard/piano
Shekwoaga Ode – trommer
Eric Wheeler – bass

theocroker.com

KJØP BILLETT