Hopp til hovedinnholdet

«A gotic Kate Bush»

Susanna er en av landets mest spennende musikere og hun kan vise til en fascinerende sjangeroverskridende produksjon. Hun tolker alt fra Gunvor Hofmo i alternativ rock-drakt (Jeg vil hjem til menneskene 2011), utforsker mørk, kontemporær jazz sammen med Jenny Hval (Meshes of Voice 2014) eller gjør fantastiske coverversjoner av Kiss, Joy Division, Dylan og Cohen sammen med Morten Qvenild (Susanna and the Magical Orchestra – Melody Mountain 2006). Susanna viser en enestående kunstnerisk tyngde og evne til musikalsk fornyelse noe som også kan sies om hennes Tingingsverk til årets Vossajazz.

I verket brukte Susanna bildene og kunsten til den nederlandske 1500-tallsmaleren Hieronymus Bosch som startpunkt for nye musikalske historier. Bosch var opptatt av å skildre nettopp menneskets mange valg, lyst, synd, fristelser på veien mot evig fordømmelse, eller evig liv, om man velger rett.

«A gotic Kate Bush» var en av kommentarene etter hennes konsert på Voss som var en mektig og vakker opplevelse for dem som var tilstede, nå byr muligheten seg på Spor 5 i Stavanger.

 

«Årets tingingsverk er gravalvorlig, brutalt ærlig og slående vakkert, som Susanna på sitt aller beste.” –Jazz i Norge

 

 

Susanna – vokal, flygel, elektronikk

Stina Moltu – gitar, vokal, kassettspiller

Ina Sagstuen – vokal, elektronikk, synth, gulv tam

Natali Garner – vokal, elektronikk, perkusjon

Ida L. Hidle – akkordeon, vokal

Silje Grimstad – lysdesign

Kristina Ringvold – lyddesign

 

www.susannamagical.com

Følg Susanna på Facebook her