Hopp til hovedinnholdet

Storband Serien på Spor 5 som startet våren -22 ble veldig godt mottatt av både publikummere og storband. Vi gleder oss derfor til fortsettelsen med klubbkvelder på tirsdager med variert og flott storbandjazz med regionens mange dyktige band. To band spiller hver kveld og først ut i høst er Sandnes storband og Orstad storband. I høst blir det klubbkvelder 13. sept. og 18. oktober før storbandfestivalen Big Band Bonanza 11. og 12. november.

Forfatter: K. Motland - H. Kvinnesland

Copyright bilde: Johnny Prøis

Sandnes Storband, stiller med egenprodusert musikk, på «Spor 5» tirsdag den 13.september.Både bandets sologitarist, Rudy Garred, og trombonist Bjørn Christian Borg har komponert melodiøse låter som framføres på et sett av Sandnes Storband. Bandet har også med seg på vokalist Elisabeth Haukland Westlye som vil framføre velkjente jazzballader.

Mange av kveldens musikere i Sandnes Storband har vært med fra starten av i 1985, dermed kan vi trygt kalle dette et veteranstorband. Musikerne fra Sandnes er også kjent for i stor grad å framstå som et swingstorband.
Fra 2010 var Sandnes Storband et prosjektstorband som satset på å arrangere egne periodevise konserter med innleide solister, men høsten 2018 gikk bandet tilbake til faste øvelser året rundt.. Bandet har spillende musikalsk leder i trombonisten Audun Magne Wigestrand.
https://www.facebook.com/sandnesstorband

Orstad Storband (OSB) er et storband med medlemmer fra Sandnes/Jæren/Stavanger under ledelse av jazztrompetist og komponist Didrik Ingvaldsen. OSB har blant annet som formål å være musikalsk nyskapende i regional sammenheng og fremfører jevnlig musikk som er originalskrevet eller spesialarrangert for storbandet av Didrik Ingvaldsen, storbandets medlemmer og andre lokale komponister og arrangører.
https://www.facebook.com/OrstadStorband