Hopp til hovedinnholdet

Det er klart for ny klubbkveld Storband Serien som Stavanger jazzforum står for på Spor 5. Serien som startet våren -22 ble veldig godt mottatt av både publikummere og storband. I Storbandserien får publikum få servert variert og flott storbandjazz spilt av regionens mange dyktige band. To band spiller hver kveld og 18. oktober er det Hjelmeland storband og Bryne storband som spiller.

Forfatter: K. Motland - H. Kvinnesland

Hjelmeland Storband vart stifta etter initiativ frå Asbjørn Hasselberg og Anders Smith, for til no siste gong i januar 2008. Det har tidlegare vore storband i Hjelmeland, men aktiviteten hadde då lege nede sidan tidlig på 90-talet.
Hjelmeland Storband består nå av 20 glade amatørar, forskjellen i alder på eldstemann og yngstemann, er godt over 60 år. I troppen har vi dyktige vokalister, meir eller mindre fast tilknytt. Strandbuen Elin Moen Karlsen og hjelmelandsbuen Dag Bjørnsen er dei faste vokalistane. Rune Aleksandersen er vår dirigent.
I utgangspunktet var bandet knytt til Hjelmeland i Ryfylke. Med tida er det kome medlemmer i relativt stort tal frå nabokommune Strand. Dermed er ytre Ryfylke rekna heimearena for Hjelmeland Storband.
https://www.facebook.com/hjelmelandstorband


Bryne Storband
ble stiftet 1971. Vi har fartet land og strand rundt i mer enn 50 år. Bryne Storband – et av Norges eldste storband. Vi er et orkester bestående av glade amatører som streber etter å gjøre vårt beste. Gjennom 50 år har vi bidratt til å kaste glans over utallige arrangement, små som store. Vi har blant annet stått for musikken til VM i standarddans, Amandafestivalens avslutningsball, Nato gallaer, Sildajazzen, jubileer og firmafester. Opptreden på TV og Radio har det også blitt.
https://www.facebook.com/BryneStorband

KJØP BILLETT