Hopp til hovedinnholdet

Det er klart på premiere for Stavanger jazzforum sin nye storbandserie på Spor 5! SJF har lenge hatt et ønske om å være med å løfte interessen for storbandmusikk i Rogaland. Sammen med storbandfestivalen Big Band Bonanza som ble arrangert i november er storbandserien stedet hvor publikum og utøvere kan møtes jevnlig for konserter. Første klubbkveld i storbandserien blir 15. mars, videre følger det storbandtirsdager i april, september og oktober før storbandfestivalen Big Band Bonanza i november.

Forfatter: hk

På premierekvelder er det Equinor Storband og Stavanger Storband som spiller opp.

Stavanger Storband er Stavangers eldste storband. Bandet har vært aktivt siden 1977, først under navnet “Øyane Amatørkorps”, siden “Øyane Amatørkorps’ Storband”, “Hundvåg Storband” før det i 2004 skiftet navn til “Stavanger Storband”. Bandet jobber hardt for å holde et høyt nivå, det er nok grunnen til at flere av distriktets ledende jazzmusikere har spilt i bandet og at vokalistene stiller villig opp. Stavanger stiller med 20 musikere med fullt trøkk og swingende rytmer og noen av byens beste vokalister i front.

Equinor Storband ble etablert mars 1991 melder om at de kanskje er i sin beste form. Med utvidet blåserekke og to vokalister er de regionens største Storband . Storbandet drar jevnlig på internasjonale turneer og har spilt på jazzfestivaler i New Orleans, Cuba, Tyskland, England, Estland, Danmark og Norge.
Tor Yttredal er dirigent og musikalsk leder

KJØP BILLETT