Hopp til hovedinnholdet

Levende legende. Bass-virtuos. Grammyvinner. Det er mange merkelapper å sette på Stanley Clarke. Men den riktigste er nok egentlig innovatør.

Som ung up-and-coming musiker markerte nemlig Clarke seg som en som lot bassen komme i sentrum, mer som et melodisk soloinstrument enn en stødig del av rytmeseksjonen. Med seg selv som frontmann gjorde han stor suksess i jazz-fusion sjangeren med utsolgte konserter verden over og gullselgende plater. Mange av hans låter fra den tiden er blitt ”standarder” for dagens unge bassister.

Han trakterer den akustiske bassen like naturlig som den elektriske, det gjennomgående kjennemerket er de drivende, melodiske basslinjene. Enten det er med egne soloprosjekter eller i de mange legendariske konstellasjonene han har vært en del av. Hans mangeårige samarbeid med nå avdøde keyboardist George Duke gir gode vibber hos musikk-kjennere, det samme gjør tiden med Chick Corea i Return To Forever. Av nyere suksess-samarbeid må nevnes konsertene han gjør sammen med likemennene Marcus Miller og Victor Wooten, konserter der bassen virkelig er i sentrum som soloinstrument.

Det er en bass-ambassadør av rang som gjester Stavanger i november. Be There or be square!

Line-up: Stanley Clarke – bass, Beka Gochiashvili – keyboard, Cameron Graves – keyboard, Michael Mitchell – trommer