Hopp til hovedinnholdet

Vi er stolte av å kunne åpne høstsesongen med Solveig Slettahjell på Spor 5. Hun er en av Norges fremste jazzstemmer, vinner av både Spellemannpris og Radka Toneffs minnepris, og en yndet publikumsfavoritt.

Solveig har brukt mye tid ved pianoet. Og hun har gjort et nøysomt utvalg fra sitt rikholdige repertoar som finner ny og dynamisk form i dette formatet. Her er jazzklassikere, Cohen, Waits og flere av Solveigs egne låter, også noen nyskrevne til dette prosjektet – som nylig ble utgitt på albumet; Live at Victoria.

Solveig kaller det sitt urformat; det var på pianokrakken hun startet ut som 9-åring og det er her hun gjør brorparten av sin øving, låtskriving og arrangering. Hun har brukt dette formatet ved flere anledninger, de har bl.a. skapt noen sterke tv-øyeblikk, men nå har hun altså endelig jobbet ut en helaftens konsert hvor hun selv definerer det hele.
«Jeg elsker å gjøre dette – det er avkledd og krutt på samme tid.», sier Solveig.

Solveig Slettahjell har invitert med seg den utrolig dyktige, allsidige og etterspurte trommeslageren Pål Hausken (opprinnelig fra Rennesøy) De har samarbeidet med stort hell en rekke ganger tidligere blant annet med In The Country og Knut Reiersrud.

Besetning: Solveig Slettahjell – vokal/flygel, Pål Hausken – trommer