Hopp til hovedinnholdet

Skarbø Skulekorps skapte bølger i norsk og internasjonalt musikkliv med sitt første album (Hubro, 2019), som ble hyllet for å klare å kombinere det fengende og det uforutsigbare på et slags underlig, logisk vis.

Forfatter: hk

Copyright bilde: Skodvin

Deres konsert i Stavanger høsten -20 ble koronautsatt, i mellomtiden har Øyvind Skarbø og hans spennende band bestående av flere av våre ledende musikere innen moderne, kreativ musikk gått hen å laget et nytt flott album; Dugnad.

Denne utgivelsen tar deg fra den ene ytterkanten til den andre. Med 14 fullstendig ulike låter strødd utover 30 minutter, minner strukturen på albumet mye om mixtapene Øyvind hørte på som barn. “Da jeg var liten brukte søstrene mine å lage kassetter til meg, med musikk de likte. Det kunne være alt mulig! Fra Prince til Glenn Miller, fra Enigma til Sepultura, gjerne på samme kassett. Alt jeg har gjort musikalsk siden, er sterkt preget av denne variasjonen.”

Det nesten leksikalske forholdet til musikkhistorien blir tydelig fra start: Det hintes like gjerne til klassiske komponister fra tidlig 1900-tall, som til detektivserier på 70-tallet – før du plutselig befinner deg inne i et TV-spill anno 1992. Men det som gjør dette virkelig oppsiktsvekkende, er hvordan han klarer det tilsynelatende umulige: Å kombinere alle disse uortodokse innfallene til å bli noe større enn seg selv. I stedet for at musikken blir nostalgisk og refererende, skapes det noe nytt og annerledes.

Besetning;
Eirik Hegdal – C melody sax, klarinett, vibrafon
Signe Emmeluth – altsax, elektronikk
Stian Omenås – trompet, synth
Ivar Grydeland – pedal steel, gitar
Chris Holm – bass, synth
Øyvind Skarbø – trommer
Hans-Olav Molde – lyd

KJØP BILLETT

Stavanger Jazzforum tar smittevern på alvor, og vi vil selvsagt følge alle retningslinjer og anbefalinger fra myndighetene som er gjeldende på tidspunktet for konserten. Det skal være trygt for alle å besøke våre konserter i høst.