Hopp til hovedinnholdet

Fjelljazz er et brukt som begrep om mye av den norske jazzen. Sinikka Langeland er kanskje den fremste utøveren av det vi litt løst kan kalle skogjazz, og siden debuten i 1994 har hun formidlet tradisjonsmusikk med utgangspunkt i den skogfinske kulturen på Finlands nasjonalinstrument Kantele.

Forfatter: HK

Copyright bilde: Dag Alveng

Musikken karakteriseres som ren lyd, ren musikk med hypnotiserende rytmikk med mange nyanser i klangbildet.
Musikken trioen vil spille er hovedsakelig fra albumet Starflowers som ble laget i anledning markeringen av lyrikeren Hans Børli 100 år. Starflower platen markerte også Sinikka Langeland sin internasjonale debut på det velrennomerte plateselskapet ECM.

Sinikka Langeland spiller med flere av Nordens aller fremste jazzmusikere. Saksofonisten Trygve Seim og den finske trommeslageren Markku Ounaskari har jobbet med Sinikka i mange år og utviklet et meget finstemt samspill. Trygve Seim er en meget ettertraktet og dyktig musiker som i høst også er aktuell med nytt album (Helsinki Songs på ECM) med sitt eget band.
Markku Ounaskari er en av Finlands mest kjente og respekterte jazzmusikere. Han har samarbeidet med en lang rekke internasjonale storheter som Tomasz Stanko, Lee Konitz, Kenny Wheeler og vår egen Nils Petter Molvær.

Besetning;
Sinikka Langeland – vokal, kantele, Trygve Seim – saksofon, Markku Ounaskari – trommer