Hopp til hovedinnholdet

Halve bandet har bakgrunn fra jazzlinjen i Stavanger, inkludert komponisten selv, og resten er fra jazzlinjen i Trondheim. Her forenes de i en kruttsterk kvintett med en sprudlende rytmeseksjon og solister som oser av klasse.

Copyright bilde: Peter Gannushkin

Melodiøst og groovy, med 5 spennende, unge musikere. Flere av dem er allerede blant de travleste musikerne her til lands, i band som Gurls, Trondheim Jazz Orkester og Hanna Paulsberg Concept. Halve bandet har bakgrunn fra jazzlinjen i Stavanger, inkludert komponisten selv, og resten er fra jazzlinjen i Trondheim. Her forenes de i en kruttsterk sekstett med en sprudlende rytmeseksjon og solister som oser av klasse.

Tittelen Scripted Conversations og repertoaret er hentet fra Simen Kiil Halvorsens debut-plate som band-leder og komponist. Den ble spilt inn etter at trompetisten vant Mølster-prisen på Maijazz i 2015 og de kvitterte med et fyrverkeri av en konsert året etter. Musikerne spilte med ørene på stilk og styrte elegant rundt i Halvorsens komposisjoner, hvor det er store rom for improvisasjon, men likevel med et definert musikalsk uttrykk. Musikken er noe nærmere den amerikanske tradisjonen enn vi er vant til å se fra unge komponister her til lands, og det fungerer utmerket. Scripted Conversations er et unikum av et ensemble, som under ledelse av Simen Kiil Halvorsen oser av spilleglede, kreativitet og kvalitet i alle ledd.

 

Besetning; 

Simen Kiil Halvorsen – trompet

Hanna Paulsberg – saksofon

Øyvind Dale – piano

Fredrik Luhr Dietrichson – bass

Raymond Lavik – trommer

 

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen.

 

https://www.simenkiilhalvorsen.com/