Hopp til hovedinnholdet

Den 27. august kommer endelig Simen Kiil Halvorsens Scripted Conversations´ andre album; «A Collection Of Compositions Reflecting A Year In Life». Albumet er en samling med korte, gjennomkomponerte snutter og lengre låter med mer improvisasjon og åpne partier.

Forfatter: hk

Copyright bilde: Peter Gannushkin

Musikken ble skrevet i 2018 og inviterer lytteren inn i komponistens opplevelser, som en alvorlig øreoperasjon og noen romantiske relasjoner. Ensemblet beholder lekenheten, det utadvendte samspillet, den drivende grooven, de sterke melodiene og den organiske improvisasjonen, som de gjorde seg kjent for med «Scripted Conversations» i 2016. Deres første album mottok strålende kritiker både i inn- og utland og overskriften til Roald Helgheim var; «Knallsterkplatedebut» og Terje Mosnes uttalte; «Simen Kiil Halvorsen låter verken som en ny Nils Petter Molvær, Per Jørgensen eller Arve Henriksen – men hvorfor skulle han nå det når han allerede låter så bra som Simen Kiil Halvorsen?»

Prosjektet ble til da Halvorsen mottok Mølsterprisen under MaiJazz i 2015. Han samlet stjernelaget med medlemmer fra band og prosjekter som Trondheim jazzorkester, GURLS, Skadedyr og Moskus. Gå ikke glipp en energibombe av en kveld med ny musikk og gamle «hits», spilt av noen av Norges aller mest spennende musikere.

På denne konserten vil Per Zanussi, en av landets aller mest ettertraktede bassister være vikar for Fredrik Luhr Dietrichson.¨

Simen Kiil Halvorsen er også ansatt som universitetslektor i jazz ved UiS. Albumet skal presenteres i «Kunstfaglig forskerforum» ved Fakultet for utøvende kunstfag og publikum inviteres til å oppleve en samtale mellom komponisten og professor Tor Yttredal hvor man kan få høre litt mer om historien, prosessen og tankene bak musikken. Dette finner sted på Spor5 en time før konsertstart.

Besetning;
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Øyvind Dale – piano
Per Zanussi – kontrabass
Raymond Lavik – trommer
Hanna Paulsberg – saksofon