Hopp til hovedinnholdet

Som Vossajazz skrev; «eit av dei mest spanande unge banda på den norske jazzscena for tida». Rett og slett.

 

Det nærmer seg tre år siden Jan Granlie undret seg over om Significant Time hadde spilt Maijazz sin beste konsert tilbake i 2015. Siden den gang har bandet gitt ut debutalbumet med den sirlige tittelen Regnbueponniens significante påskesang, de har skrevet bestillingsverk til Vossajazz, representert Norge på 12points-festivalen, turnért og spilt festivaljobber både her og der – og nå er de endelig tilbake i Stavanger på Spor 5.

 

I sommer sa Henning Bolte til allaboutjazz at Significant Time var et godt eksempel på hva som rører seg i dagens nye generasjoner av jazzmusikere, og siktet til bandets evne til å veve sammen kontraster, lag på lag, å hele tiden transformere seg til det uventede. Significant Time har blitt bra på dette, noe de viser gjennom sine solide og rare komposisjoner hvor kompleksitet merkelig nok tilgjengeliggjøres gjennom deres friske og ekte tonespråk. Selvsagt også gjennom store doser improvisasjon og godt samspill. Bandet ryktes ellers for å være et særlig bra live-band, eller som Vossajazz skrev «eit av dei mest spanande unge banda på den norske jazzscena for tida». Rett og slett.

 

Kvartetten har selvsagt med seg sine glitrende gjester, André Roligheten og Hayden Powell som ellers er å finne i dugelige jazzorkestre som Albatrosh, Team Hegdal og Trondheim Jazzorchester.

 

«En jazzfest av de sjeldne» skrev Roald Helgheim i mai 2015 om bandets konsert – vi regner med ny jazzfest i mars 2018!

 

Øyvind Dale – piano

Signe Irene Time – vokal

Fredrik Luhr Dietrichson – bass

Raymond Lavik – trommer

Hayden Powell – trumpet

André Roligheten – saksofoner

 

Følg Significant Time på facebook