Hopp til hovedinnholdet

18. november 1928 ble Sheila Jordan født i fattige kår i Detroit i USA, torsdag 7. april 2022 står hun på scenen på Spor 5 i Stavanger!

Sheila Jordans karriere startet nesten samtidig med jazzvokalistgigantene Ella Fitzgerald og Billie Holiday! Jazz har hun sunget siden tidlig på 40-tallet, og i 1951 flyttet hun til New York for å studere harmonilære under Charles Mingus. Hun var en god venn av Charlie Parker (og gift med pianisten hans) og Parker-låta “Chasing the Bird” skal være skrevet til henne. Samtidig skapte hun sin egen karriere som sanger og låtskriver. Det er med andre ord levende og ekte jazzhistorie publikum vil få oppleve denne aprilkvelden.

Sytti år senere er det fortsatt ingenting å si på den kunstneriske vitaliteten. Sheila Jordan er fortsatt blant de svært få som kan improvisere lange og sammenhengende sangtekster fra scenen. I begynnelsen av karrieren ble hun kjent for å synge med kun bassakkompagnement. Senere har hun finslipt dette formatet sammen med Cameron Brown, gjennom et samarbeid som har vart i snart fem tiår. Dette er i sannhet konserten for alle som elsker tidløs klassisk jazz i sin reneste form!

Sheila Jordan – vokal, Cameron Brown – bass

KJØP BILLETT