Hopp til hovedinnholdet

Det er klart for urpremiere på Spor 5 når pianisten/forfatteren Ketil Bjørnstad sammen med Stavangers vokalist Eva Bjerga Haugen har releasekonsert for deres utgivelse «Hun som kjenner tristheten ved ting»

 

Det er klart for urpremiere på Spor 5 når den meget produktive og anerkjente pianisten/forfatteren Ketil Bjørnstad sammen med Stavangers egen flotte vokalist Eva Bjerga Haugen har releasekonsert for deres utgivelse «Hun som kjenner tristheten ved ting»

 

Ketil Bjørnstad har ved flere anledninger fortalt hvor mye Kjersti Annesdatter Skomsvolds bøker har betydd for ham. Monstermenneske ga ham direkte inspirasjon til å begynne å skrive på romansyklusen Verden som var min, som i år er kommet til fjerde bind: Nittitallet.

 

Bjørnstad tonsatte et utvalg av tekstene til Skomsvolds diktsamling Litt trist matematikk (Oktober 2013) og lette i flere år etter den perfekte vokalisten for dette prosjektet. Da han samarbeidet med Eva Bjerga Haugen og Kor:Z om Grace i Stavanger-området høsten 2016, skjønte han at Eva var en helt unik sanger som hadde de beste forutsetninger for å kunne fremføre nettopp en sangsyklus som denne. Noen måneder senere gikk de i Rainbow Studio med Jan Erik Kongshaug ved spakene, og spilte inn Grappa-albumet på to dager pluss miks.

 

Besetning:

Eva Bjerga Haugen – vokal

Ketil Bjørnstad – flygel