Hopp til hovedinnholdet

Didrik Ingvaldsens Pocket Corner har vært en institusjon i Stavanger og norsk jazzliv i over 30 år og bandet har også gjort seg stadig mer bemerket utenlands. De skulle bl.a. vært på releaseturne i Spania i vår. Det lot seg ikke gjøre, men vi er glade for at vi nå kan få til releasekonsert på hjemmebane i Stavanger for deres siste album «Spanish Carrot».

Forfatter: hk

Pocket Corner har siden starten hatt skiftende besetninger, bl.a. husker vi det strålende storformatet Extended Corner fra MaiJazz i 2012. Dagen Pocket Corner utgave har holdt det gående som kvartett i noen år og der merkes på godt på det utmerkede samspillet de utviser som band med en litt utradisjonell besetning uten bass. Pocket Corner beveger seg mellom det komponerte og improviserte, fra tette grooves til åpne og luftige partier.
Spanish Carrot har allerede rukket å få flott mottakelse og vi tillater å klippe fra Arild R. Andersen (Jazz i Norge) som skriver;
«Nakenheten gir også mye rom til Ingvaldsens trompetbriljans. Han er fin å ta inn gjennom hele albumet og har en slags Miles-posisjon i bandet. I likhet med Davis har den norske trompetisten sans for gitarspill med et visst gnistregn.»….. «Så kan jeg framheve «Elegant» der elegansen er deilig upolert og gitaren holder seg smakfullt i skinnet. Saksofonen gjør også en fin fortelling, og jeg tror det er Coltrane som står og vinker i sidefløyen. Ståle Birkeland stifter sammen delene og holder bandet samlet.»

Besetning;
Didrik Ingvaldsen – trompet, Glenn Brun Henriksen – saksofon, Aleksander Grønstad – gitar og Ståle Birkeland – trommer

MERK 1; Det er til info satt grense på 50 personer som kan komme på konserten og naturligvis at vi som arrangør overholder de smittevernregler som settes av myndighetene, bl.a. at det er minst 1 meter avstand mellom publikum.

MERK 2; konserten gjennomføres i påvente av endelig godkjennelse av Stavanger kommunes beredskapsgruppe.