Hopp til hovedinnholdet

Hva slags musikalsk kjemi oppstår når en kreativ rumensk pianist utvider trioen sin med en av landets mest erfarne og eminente gitarister, Nils Olav Johansen? Det får du svar på om du kommer til Spor 5 når Petru Popa og hans musikere har premiere for publikum på sin nye musikk.

Forfatter: hk

Petru Popa har blitt et kjent og kjært navn i det norske jazzmiljøet etter at han kom til Norge for 15 år siden. Pianisten fra den lille byen Bârlad øst i Romania, anlagt på bankene ved elven som har samme navn, lot seg tidlig fengsle av folkemusikken fra byens gater og steder, og har latt denne musikkarven prege musikken han lager i dag. Han er skolert innen jazz, klassisk så vel som folkemusikk, og leker like gjerne med tradisjonelle folketoner som med jazzimprovisasjon på kammermusikalsk vis.

Fasinasjonen over å blande folkemusikk og jazz deler han til fulle med Nils Olav Johansen, som har gjort det i flere konstellasjoner gjennom sin karriere ikke minst gjennom Farmers Market. Miksturen de koker sammen i dette drivende comboet, sammen med Popas triokompanjonger Per Zanussi på bass og Stein Inge Brækhus på trommer, har potensielt like mye krutt og kraft i seg og kommer til å ta publikum ut på en mangfoldig musikalsk reise.
Velkommen til konsert!

Petru Popa – piano
Nils Olav Johansen – gitar/vokal
Per Zanussi – akustisk bass
Stein Inge Brækhus – trommer