Hopp til hovedinnholdet

Past Present er en duo som tyner seg selv, hverandre og sine instrumenter til det maksimale. Formatet er nakent, men med kontrastfylte komposisjoner og store klanger blir musikken en fyldig helhet full av nyanser.

Past Present ble til i 2014, under navnet Halvorsen/Hoholm Duo. De studerte sammen på jazzlinjen i Stavanger, hvor de spilte sammen i en rekke konstellasjoner. Nye i Oslo og innflyttet i samme kollektiv trengte de et nytt prosjekt å fylle tiden med. Ett år senere ble duoen et masterprosjekt ved Norges Musikkhøgskole. Past Present henter inspirasjon fra klassiske komponister, jazzhistorien og samtidsmusikken. De bruker egne komposisjoner og rammer som utgangspunkt for organisk samspill og improvisasjon. Past Present er i 2017 plateaktuelle med sin første utgivelse etter et samarbeid i New York med saksofonist Andrew D ́ Angelo og gjester som Jim Black, Elias Stemeseder og Pete Rende.

Samarbeid med ulike musikere i forskjellige besetninger har vært sentralt i duoens arbeid de siste to årene. Denne gangen har de utfordret seg selv på nye måter. De har arrangert musikken sin for stort ensemble og er takknemlige for å få samarbeide med Bjergsted Jazzensemble. De har begge vært en del av ensemblet ved flere anledninger de siste syv årene.

Past Present: Simen Kiil Halvorsen – trompet, Alexander Hoholm – Kontrabass

Bjergsted Jazzensemble: Svein Are Presthus, Håkon Hagen Knudsen, Erlend Furuset Jenssen, Jone Randa, Jørgen Mathisen, Nikolai Storevik, Dorothea Økland, Karoline Karlsen, Håvard Ersland, Raymond Lavik, Trond Martin Tanke