Hopp til hovedinnholdet

Steamdome omtales som et groovy og løpsk lokomotiv av et band som piskes frem av tre trommeslagere. Livsbejagende, surrealistisk og svulmende dampende av visuell energi. 

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz og Jazzfest i Trondheim Jazzfestival i 2016 har utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet i fjor har fått sjeldent bred anerkjennelse fra en samlet musikkpresse. Ola Kvernberg og Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store festivalscenene sommeren 2018, og legger ut på en omfattende Norgesturne i høst hvor Stavanger og Folken er stoppested onsdag 31. oktober.

Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser. Musikalsk sendes det nikk til artister som Weather Report, Fela Kuti, Ennio Morricone og Todd Terje!

 

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Cloroform) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm  (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

 

«Det er pt ingen jazzfiolinist i verden som matcher Ola Kvernbergs skaperkraft som komponist, arrangør og utøver» (Dagbladet)

 

http://www.olakvernberg.com/

 

Line up:

Erik Nylander – trommer

Børge Fjordheim – trommer

Hans Hulbækmo – trommer

Daniel Formo – orgel/tangenter

Øyvind Nystrøm – gitar/mm

Nikolai Hængsle Eilertsen – bass

Ola Kvernberg – fele/bratsj/mm