Hopp til hovedinnholdet

Jan Erik Vold med band inntar Spor 5 lørdag 5. november for å feire Sigbjørn Obstfelder – Nordens første modernist som fyller 150 år. Obstfelder Live blir et møte med to av våre største poeter. Jan Erik Vold har med sine opplesninger akkompagnert av jazzpianist Egil Kapstad gjort Obstfelder og den moderne lyrikken tilgjengelig, og kvelden byr på et kjærkomment møte med Obstfelders tekster ikledd Vold.

Jan Erik Vold (f. 1939) er forfatter, essayist, oversetter, kulturdebattant og plateartist. Han debuterte som lyriker i 1965 med samlingen mellom speil og speil, og har en omfattende produksjon bak seg. I år er han aktuell med Kánon / kannon / kanón – en krønike om litterær kvalitet. Han har utgitt plater med kjente musikere som Chet Baker, Jan Garbarek og Egil Kapstad, og Vold vært nærmest enerådende i Norge innen jazz & poetry.

Egil Kapstad (f. 1940) er jazzpianist, komponist og arrangør, og har som profesjonell musiker gjennom over 40 år status som en av våre fremste jazzpianister. Han har mottatt flere priser og utmerkelser, og Egil Kapstad og Jan Erik Vold har gjort en rekke musikalske samarbeid der jazz møter lyrikk.

Line-up: Egil Kapstad -piano; Atle Nymo- tenorsax; Hallvard Kausland- gitar, Terje Gewelt- bass, Jan Erik Vold- vokal.

Konserten er et samarbeid mellom Stavanger Jazzforum og Sølvberget, Stavanger kulturhus.