Hopp til hovedinnholdet

Konserten med Nils Petter Molvær som etter planen skulle spilt 16. april på Spor 5 må må flyttes. Grunnen er at at det bestemt at Nord-Jæren inkl. Stavanger forlenger de gjeldende strenge smitteverntiltak. Dette gjør at vi dessverre må utsette. Ny dato blir; ONSDAG 26. MAI KL. 21.00 PÅ SPOR 5. Vi beklager utsettelsen, men gleder oss og krysser fingre for en magisk maikveld 26.5. Trompetvirtuos og musikkpionér Nils Petter Molvær i intim og eksklusiv solokonsert. Siden den enorme internasjonale suksessen med albumet «Khmer» i 1997 har Nils Petter Molvær fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i møte med jazz, ambient, house og elektronika, såvel som hiphop, rock og pop.

Forfatter: hk

Copyright bilde: Roberto Cifarelli

Etter starten med Masqualero 1982 har trompetisten, komponisten og produsenten Molvær endret ansiktet til improvisert musikk i Europa. Så langt har det blitt ni album under eget navn, i tillegg til lydspor for film og tv, dokumentarer og skuespill og et stort antall spennende samarbeidsprosjekter som med dubsteb legendene Sly & Robbie. Molværs forrige soloalbum «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, blant annet med Spellemannpris for beste jazzplate, og full pott i Aftenposten: «Det låter som om en gjenglemt The Beatles-stubb har blitt brakt inn i en storslått elektronisk verden og gitt nytt liv på Nils Petter Molværs premisser.»

Molvær blir alene på scenen på Spor 5 hvor han sammen med lydtekniker Sven Persson lager et helt eget musikalsk univers som både inneholder suggerende rytmer, via støy til de vareste toner en kan tenke seg.