Hopp til hovedinnholdet

Knut Kristiansen Tentet med John Riley

I 2017 er det 100 år siden Thelonious Monk ble født, det ønsker vi å markere, og den beste til å hylle Monk på en skikkelig måte er å invitere pianisten komponisten/arrangøren Knut Kristiansen bedre kjent som KK. KK har arbeidet med Monks musikk siden starten av 60-tallet. Han brukte konfirmasjonspengene på Monk-plater og transkriberte dem alle for hånd som resulterte i bokutgivelse. Siden har det blitt flere bestillingsverk med Monks musikk, konserter og innspillinger med egen kvartett samt solo-oppdrag der han spiller og forteller. KK er idag blant Europas fremste Monk-tolkere og utvilsomt blant hans aller største fans.

På 100-års-markeringen vil Knut Kristiansen stå for arrangementene, som både blir gjort i tradisjonen etter Monk, med orkestrering og bearbeidelse av hans krevende klaversats som basis, og innenfor et mer nyskapende konsept. KK legger opp til virtuost ensemplespill og solistiske innslag på basis av Monks komposisjoner og linjer med deres spesielle rytmikk, akkordsammensetning og dissonansbehandling.

Knut Kristiansen har satt sammen en tentet bestående av en rekke av Vestlandets aller fremste musikere samt en meget dyktig musiker fra USA. På trommer finner vi New York-baserte John Riley, som til vanlig trakterer trommene i Village Vanguard sitt husband og som har spilt med flere av de aller største stjernene i jazzhistorien. Som KK har Riley undervist mye, han har blant annet gitt ut selve bibelen for hvordan en skal spille trommer til jazz. En bok som studeres av jazzmusikere i hele verden.

Besetning:
John Riley – slagverk
Tor Yttedal – alt/sopransaksofon
Zoltan Vincze – tenorsaksofon
Aksel Røed – barytonsaksofon
Are Ovesen – trompet
Sindre Dalhaug – trombone
Fred Johannessen – horn
Niklas A. Kvenild– tuba
Sigurd Ulveseth – bass
Knut Kristiansen – tangenter og arrangementer

Konserten er muliggjort i godt samarbeid med Den Musikalske Stamvegen (VNJS)