Hopp til hovedinnholdet

Konsert med amerikansk gitarlegende og norsk stjernelag.

Vi kan trygt bruke begrepet supergitarist om amerikaneren Mike Stern. Han vekket for alvor folks interesse da han begynte å spille med Blood, Sweat &Tears, Billy Cobham og ikke minst med Miles Davis sitt band på 80-tallet. Stern turnerer hele verden i egne grupper med bl.a. Dave Weckl, Richard Bona, Randy Brecker m.fl.

Mike Stern har hatt en fot både i rocke- og jazzleiren med egne helter som Jimi Hendrix og Wes Montgomery. Dette har han foredlet til sitt eget svært så distinkte sound og særegne stil.

Et samarbeid Stern har satt stor pris på er å jobbe med den prisbelønte pianisten/komponisten Jan Gunnar Hoff fra Bodø, et samarbeid som startet i 2006 med Hoffs bestillingsverk MAGMA til Nordland Musikkfestuke der Stern spilte en sentral rolle. I 2006 og 2007 turnerte de med dette prosjektet i inn og utland til stor suksess, blant annet spilte de for 3000 publikummere i Kiev.

I 2016 satte Jan Gunnar Hoff sammen en ny kvartett med Mike Stern hvor to av våre dyktigste jazzmusikere Audun Kleive (trommer) og Per Mathisen (bass) utgjør det meget kompetente.

Musikken som skal presentes i forbindelse med deres turne i mars 2018 er nye låter av Stern og Hoff. Vi er veldig glade for at kvartetten stopper i Stavanger og Spor 5.

 

Besetning:

Mike Stern – gitar

Jan Gunnar Hoff – flygel

Per Mathiesen – bass

Audun Kleive – trommer

 

Konserten er et samarbeid mellom Stavanger jazzforum og Bjergsted gitarfestival