Hopp til hovedinnholdet

I dag 7. feb. fikk vi vite at Mats Eilertsen trio er nominert til spellemannprisen. Vi fikk også vite at bandlederen selv, Mats Eilertsen i dag dessverre er blitt forhindret til å komme grunnet sykdom i familien. Hans våpendragere i trioen gjennom femten år, kommer imidlertid til å spille en duokonsert. Harmen Fraanje og Thomas Strønen tilhører toppsjiktet av Europeisk jazz og vil presentere en duokonstellasjon med både kontemplative klangpaletter og rytmiske energiutbrudd. De to vil sette sammen en dialog basert på lang tids felles musikkforståelse og det vil bli presentert både åpne improvisasjoner som lyriske komposisjoner.

Forfatter: hk

Mats Eilertsen er en av landets mest ettertraktede musikere som publikum i Stavanger har møtt en rekke ganger i flotte ensembler/band som Skydive, Håkon Kornstad, Tord Gustavsen, Nils Økland. Nå er han endelig tilbake med sin egen trio. Mer enn 10 års samspill har gitt trioen en nesten telepatisk fundert trygghet når de konkretiserer meloditemaer i improvisatoriske forløp som leder til formidable konserter. Mats Eilertsen leder an med dype og lyriske basstonen og med de bunnsolide musikerne Harmen Fraanje og Thomas Strønen øser de fra et reservoar av melodirike og nervedirrende låter, og de har fortsatt til gode å levere et likegyldig øyeblikk.

Det er fem år siden deres forrige utgivelse, den nydelige Sails Set fra 2008. Trioen siste album «And then comes the night» på ECM – er en meget kritikerrost plate;
“this is just a lovely album…. ……it unfolds like a dream, light and airy..” Steve Greenlee, Jazztimes Magazine
“..en slags verdensrekord i kreativ kollektiv utvikling av skrevne forløp” Terje Mosnes, Jazz i Norge
«Pianotrioar finst i hopetal. Få er så unike som denne” – Lars Mossafinn. Dag og Tid.
“Den vakre forsiktigheten treffer hardt” – A.Andersen. Aftenposten

Mats Eilertsen – bass, Thomas Strønen – trommer, Harmen Fraanje – piano

www.matseilertsen.com