Hopp til hovedinnholdet

Pianodronninga er tilbake! Maria Kannegaard anses som en av de virkelig store pianistene i Skandinavia i vår tid. Med et dynamisk og drivende spill, sterke og fengende melodier og et nydelig nyansert pianospill har Kannegaard etablert seg som en meget spennende pianist. Komposisjonene hennes har en solid base i jazzen, men kommer ofte med en følelse av kraftfull indierock.

Forfatter: HK

Copyright bilde: CF Wesenberg

Maria Kannegaard er født i Danmark men flyttet til Norge som 10-åring. Hun startet sin trio sammen med medstudentene Mats Eilertsen (senere erstattet av Ole Morten Vågan) og Thomas Strønen på jazzlinja i Trondheim. De ga ut fire kritikerroste plater fra 2000-2008, der pianospillet omtales som sjeldent begavet og med en evne til å virkelig røre og bevege.
Maria har altså med seg en av de sterkeste rytmeseksjonene i landet. Den etterspurte bassisten Ole Morten Vågan er en av de viktigste bassistene på jazzkartet her til lands, kanskje mest kjent gjennom sitt arbeid med Trondheim Jazzorkester. Trommeslager Strønen er også i verdensklasse, ikke minst med sine egne prosjekt som Time is a Blind Guide.

Det har nå vært en lang periode hvor Maria Kannegaard ikke har gitt konserter, men nå er hun heldigvis tilbake! Konsertene trioen gav på Nattjazz i Bergen i mai og på Moldejazz i sommer bærer bud om at publikum har noe helt spesielt i vente også i Stavanger i desember. Tilbakemeldingen fra disse konsertene var overveldende flotte.

Velkommen til en perle av en konsert!