Hopp til hovedinnholdet

Bassist Marcus Miller markerte seg raskt som en gamechanger i jazzmiljøet. Miles Davis så tidlig hva som bodde i multitalentet Miller, og brukte ham både som bassist, komponist og produsent.

Forfatter: Ivar Oftedal

Og siden den gang har han vært en referanse når det gjelder lydbilde, teknikk og innovasjon. Det er en særdeles etterspurt musiker som besøker Stavanger i november, han har satt sitt særpreg på uttallige innspillinger innen jazz, funk og soul. Nevnte Davis, David Sanborn, Eric Clapton – you name it – Miller signatur finnes overalt. Grammypriser, Edison Award for Lifetime Achievement in Jazz og UNCESCO Artist for Peace er noen av hedersbevisningene.

Men selv om han har gjort seg bemerket i studio, er det først og fremst liveartisten Miller som er verdt å få med seg. Her får bassen spille «førstefiolin», og konserten i Stavanger er en unik mulighet til å kjenne basslyden vibrere i kroppen. Hans dype og kraftfulle sound er på et nivå vi sjelden har anledning å høre.

Som alltid har han med seg et solid og vitalt band – det er bare å glede seg til å høre både ny musikk og gamle Miller-klassikere i høst!

Line up;
Marcus Miller – bass/bass klarinett
Russell Gunn – trompet
Donald Hayes – saksofon
Anwar Marshall – trommer
Xavier Gordon – keyboards

KJØP BILLETT