Hopp til hovedinnholdet

Med tekster fra Edvard Hoems utvandrerserie - tonesatt med jazzfinesse og lun humor av John Pål Inderberg og hans trio.

Det blir slåttekarar og prærieliv når Edvard Hoem leser utvalgte stykker fra utvandrerbøkene Slåttekar i himmelen, Bror din på prærien og Land ingen har sett. John Pål Inderberg Trio spiller slåtter og polser inspirert av Oline Sofie Bakkom og amerikanske jazzlåter som har utvandret fra prærien til Trøndelag. My Melancholy Baby og Brother Can You Spear a Dime tar oss tilbake til jernbanebygging og kjærlighetsliv på den store prærien, samtidig leser Edvard Hoem om prærieliv frå den same tid.

 

Edvard Hoem debuterte i 1969 og har siden vært en svært produktiv, kritikerrost og populær romanforfattar, dramatikar, salmediktar og Shakespeare-gjendiktar. For Kjærleikens ferjereiser (1974), Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005) var han bl.a. nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I nyere tid har Hoen gitt ut biografien i fire bind om Bjørnstjerne Bjørnson.
I 2014 gav Hoem ut sin første roman på ni år, Slåttekar i himmelen, en roman som har høstet fantastiske omtaler og det er tekster fra denne romanen og de to andre bøkene i Hoems utvandrerserie publikum vil få møte på Spor 5 fremført av Hoem sjølv og tonesatt med jazzfinesse og lun humor av John Pål Inderberg og hans trio.

John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har han turnert en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen har Inderberg reindyrket en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på måter vi ikke har hørt før. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i et drag. Den norske folkemusikken får også en sentral plass i denne trioen og de skriver musikk med inspirasjon frå begge sider av Atlanteren. John Pål Inderberg Trio oser av spilleglede og formdler akustisk samspill på høyeste nivå.