Hopp til hovedinnholdet

Konserten med Lakecia Benjamin er dessverre avlyst på grunn av sykdom og problemer med reise. Bandet står p.t. fast i New York. Vi arbeider med ny dato. "Fresh takes on the music and spirit of the two Coltranes" John og Alice Coltrane var på hvert sitt vis genier – stilskapere, ikoner og banebrytere innenfor den komplekse og altomfattende moderne musikkformen vi litt upresist kaller jazz. De stod også helt i front da jazzen, for en periode i det minste, kastet den skarpe dressjakka og ble spirituell. I dag er de en del av musikkhistorien som dagens musikere kan omfavne eller avvise.

En som på alle måter omfavner, er New York-saksofonisten Lakecia Benjamin. Hun omtales som «èn del gatesmart, én del skolert og resten ren spirit». Etter samarbeid med Stevie Wonder og Alicia Keys og to plater i urban jazz, funk, soul sjangeren har hun valgt å dykke ned i historien. Plata «Pursuance: The Coltranes» fra 2020 er et fantastisk prosjekt der Benjamin samlet de gamle Coltrane musikerne Ron Carter og Reggie Workman og andre store musikere som Dee Dee Bridgewater, Marcus Gilmore, Jazzmeia Horn, Regina Carter, til to intense dager i studio der både John og Alice Coltrane ble feiret og nytolket. Resultatet ble et sprudlende energisk overskuddsalbum der ikke minst Lakecia Benjamin selv kanaliserer Coltrane-ånden så nakkehårene reiser seg!
Vi er derfor veldig glade for å få besøk av Lakecia Benjamin på Spor 5, riktignok ikke med hele stjernegalleriet hun spilte inn platen med men hun stiller likevel med en erfaren og meget dyktig kvartett som er en fullgod erstatning i så måte. Velkommen til jazzfest i Coltrane`s ånd!

Line up;
Lakecia Benjamin – saksofon, Zaccai Curtis – piano, Lonnie Plaxico – bass, E. J. Strickland – trommer

KJØP BILLETT