Hopp til hovedinnholdet

Vi gleder oss til et altfor sjeldent besøk når vi innleder oktober med Knut Riisnæs og hans kvartett. Saksofonisten Knut Riisnæs er en av landets aller fremste og mest respekterte musikere. Riisnæs som medvirket på sin første innspillinger i 1967, da med artister som Wenche Myhre, Egil Kapstad og Terje Rypdal mens han drøyde til 1982 før han debuterte som soloartist med plata «Flukt» i 1982 som han også mottok Spellemannprisen for. Han står også bak en av norsk jazz` beste innspillinger i 1992 «Knut Riisnæs – Jon Christensen feat. John Scofield and Palle Danielsson» I fjor var Knut Riisnæs igjen i studio og resultatet ble nok en kritikerrost utgivelse gjennom «The Kernel» hvor han har med seg sin faste kvartett bestående av pianisten Anders Aarum, bassisten Jens Fossum og trommeslageren Tom Olstad. Låtene på The Kernel som er Riisnæs sitt niende album i eget navn er skrevet av Riisnæs, Aarum og Fossum, i tillegg til låter gjort av bl.a. Wayne Shorter, Cedar Walton og Horace Parlan. Musikken kan plasseres innenfor et slags «Blue Note»-landskap og i be-bop-jazzen, en kan forvente fin blues, nydelige ballader, delikat samspill og sterke solistiske prestasjoner. Alt ligger til rette for en veldig fin jazzklubbkveld på Spor 5 med tenorsaksofonen til Riisnæs stiller i front backet av sin utmerkede og samspilte kvartett. Besetning; Anders Aarum piano Jens Fossum bass Tom Olstad trommer Knut Riisnæs saxofon

Forfatter: hk

Copyright bilde: Gorm Valentin

I fjor var Knut Riisnæs igjen i studio og resultatet ble nok en kritikerrost utgivelse gjennom «The Kernel» hvor han har med seg sin faste kvartett bestående av pianisten Anders Aarum, bassisten Jens Fossum og trommeslageren Tom Olstad.
Låtene på The Kernel som er Riisnæs sitt niende album i eget navn er skrevet av Riisnæs, Aarum og Fossum, i tillegg til låter gjort av bl.a. Wayne Shorter, Cedar Walton og Horace Parlan. Musikken kan plasseres innenfor et slags «Blue Note»-landskap og i be-bop-jazzen, en kan forvente fin blues, nydelige ballader, delikat samspill og sterke solistiske prestasjoner.

Alt ligger til rette for en veldig fin jazzklubbkveld på Spor 5 med tenorsaksofonen til Riisnæs stiller i front backet av sin utmerkede og samspilte kvartett.

Besetning;
Anders Aarum piano
Jens Fossum bass
Tom Olstad trommer
Knut Riisnæs saxofon

Foto; Gorm Valentin

 

Spor 5

1.oktober kl.20:00

Pris: 270,- / 230,- (for medlem SJF)

KJØP BILLETTER HER