Hopp til hovedinnholdet

"Elitedivisjonen i moderne pianotriojazz" - Dagens Næringsliv Det blir en utsøkt åpning av SJF/Spor 5 sin jazzsesong når dyktige Kjetil Mulelid trio gjester Stavanger. De har nå hele tre kritikerroste plater i bagasjen alle utgitt på det prestisjetunge plateselskapet Rune Grammofon som er kjent for å presentere den mest interessante musikken innenfor skandinavisk jazz- og improvisasjonsmusikk. I 2017 slapp trioen sitt debutalbum «Not Nearly Enough to Buy a House» som så er blitt fulgt opp med «What you Thought Was Home» (2019) og i år er de ute med sitt siste album «Who Do You Love The Most» (2022).

Forfatter: hk

Deres plateutgivelser er blitt hyllet av respekterte magasiner som «The Wire», «Jazzwise»; «Orkesterjournalen» og «The New York City Jazz Record». I tillegg har trioen markert seg som noen av Norges fremste livemusikere med en aktiv konsertvirksomhet i store deler av Europa.

De tre medlemmene er uten tvil noen av de mest interessante fra Norges jazzmusikere. Bjørn Marius Hegge på kontrabass og Andreas Winther på trommer, har begge vunnet spellemannsprisen de siste årene med bandene Hegge og Morgonrøde.

Pianist og komponist Kjetil Mulelid er kjent fra andre band som Wako, Kjemilie og Siril Malmedal Hauge. Han har også det siste året markert seg sterkt som solist med soloalbumet «Piano» som ble sluppet på Rune Grammofon mars 2021. Sammen danner de en klassisk akustisk pianotrio med fokus på Mulelid sine energiske og harmonisk rike komposisjoner, med vakre melodier og komplekse rytmer. Trioen innbefatter følelsen av ro og en utfoldende tekstur og lydverden i deres musikk, men de er hele tiden i et intenst samspill hvor improvisasjon tar musikken videre til et knutepunkt mellom de tre musikernes ulike musikalske erfaringer.

Besetning;
Kjetil A. Mulelid – piano
Bjørn Marius Hegge – kontrabass
Andreas Winther – trommer

Spotify: https://open.spotify.com/artist/474vK8QpU3WL9RxRCmo5cX
Hjemmeside: http://kjetilmulelid.com
Facebook-page: https://www.facebook.com/kjetilmulelidtrio/

KJØP BILLETT