Hopp til hovedinnholdet

En hyllestkonsert hvor Kitchen Orchestra tar for seg et utvalg av One Pedersen sin musikk arrangert internt av medlemmer i orkesteret.

Eivin One Pedersen var en markant skikkelse i landets musikkliv og etterlot seg mye musikk som det er viktig å videreføre. Kitchen Orchestra ser på det som en av sine oppgaver å ivareta en slik kulturarv og ønsker på hans 60-årsjubileum å bringe nytt liv i hans musikk. Kitchen lager derfor en hyllestkonsert hvor vi tar for oss et utvalg av One Pedersen sin musikk arrangert internt av medlemmer i orkesteret.

Arbeidsformen til Kitchen kan variere fra å presentere et bestillingsverk som orkester med dirigent, solister og skuespillere, til fullstendig kollektiv improvisasjon til en stumfilm. Individuell framtoning med musikere kjent fra jazz, folkemusikk, samtidsmusikk, barokkmusikk og tekno, gis rom og akkompagneres på skift av kollektivet. Intuitive ideer og spontanitet på kryss og tvers av stilarter har blitt et varemerke.

Kitchen orchestra er en musikerpool på 25 musikere som i løpet av en tiårsperiode her etablert seg som et kreativt, moderne og uforutsigbart ensemble i Rogaland. KO kan være delt inn i et mindre ensemble som kommuniserer med et større orkester. Slik utvikles kollektivets egen bevissthet rundt intuitiv respons, variert instrumentering og kollektiv kreativitet.

Line-up: Arild Hoem – saxer, Petter Frost Fadnes -saxer, Didrik Ingvaldsen -trompet, Dominique Brackeva – trombone, Johan Egdetveit -trekkspill, Øyvind Dale – piano, Thomas Bang -bass, Ståle Birkeland – trommer