Hopp til hovedinnholdet

For å markere selve 30-års dagen til Stavanger jazzforum hva passer da bedre enn å invitere selveste jazzdronningen; Karin Krog!

Forfatter: HK

Karin Krog har gjennom mange tiår vært en av Europas fremste jazzsangerinner og en av jazznorges fremste ambassadører.

Karin Krog har en umiskjennelig varm og uttrykksfull stemme. Etter mer enn seksti år i jazzens tjeneste er hun fortsatt aktiv og gleder det norske jazzpublikum med konserter. Krog debuterte med sin første soloplate i 1964. Hun har gjennom en lang karriere stadig evnet å fornye seg og vært et forbilde for generasjoner av musikere. Hun har gjort det meste innen jazz om det er har vært å eksperimentere med avantgardistiske vokalteknikker, standardlåter, funky soul, storband og solo, og hun fikser alt! 

Til Stavanger kommer hun denne gangen sammen med to eminente musikere i sitt «The In-Between-Times» band som hun har samarbeidet med i mer enn 10 år; gitarist Staffan William-Olsson – kjent fra The Real Thing og en lang rekke andre band og bassist Terje Gewelt som har figurert i utallige band og over hundre plateutgivelser.

Trioen har utviklet et kammeraktig samspill, enten det er originalkomposisjoner eller sanger fra The Great American Songbook. Lekfullt, svingende, gripende og virtuost utført der lavmælte og lyriske ballader avløses av swingende klassikere. En genuin jazzopplevelse er i vente!

 

Stavanger jazzforums jubileumsuke er muliggjort takket være god støtte fra Sandnes Sparebanks Gavefond.