Hopp til hovedinnholdet

Tradisjonen tro inviterer Stavanger Jazzforum og Bjergsted Jazzensemble til julekonsert på Spor 5. Denne gangen har ensemblet fått med seg den unge og fremadstormende vokalisten Signe Irene Time. De lover swingende klassikere, spennende arrangementer og vakre storslåtte innslag som skal få frem julestemningen og gi publikum et pusterom i den travle førjulstiden. I tillegg vil også de 8 dyktige vokalistene i Bjergsted jazzensemble medvirke på konserten.

SIGNE IRENE TIME har de senere år hatt stor aktivitet i inn- og utland med band og prosjekter som Significant Time, Song Circus og Kitchen Orchestra. På merittlisten finner man en rekke priser og utmerkelser, senest med Kunstnerstipend fra Stavanger Kommune i sommer, nominasjon til Spellemann (Song Circus), samt flere imponerende anmeldelser fra internasjonale kritikere. Sammen med Significant Time har hun blant annet skrevet bestillingsverk til Vossajazz, medvirket på anerkjente 12 Points, utgivelse og turnéer med Hayden Powell og Andrè Roligheten, for ikke å nevne en svært suksessfull MaiJazz-konsert i 2015, som ble omtalt som et av årets festivalhøydepunkt av den jazzskribenten Jan Granlie. Med et solid håndverk, en dyp tradisjonsforståelse, nyskapende kvaliteter og ikke minst en unik evne til å inkludere publikum gjennom sin formidling, viser hun gang på gang stor allsidighet, samtidig som hennes egenart alltid kommer frem gjennom sine komposisjoner og sin utøving. Vi mener at Signe Irene Time er en av landets mest spennende vokalister og en selvsagt gjest for Bjergsted Jazzensemble til årets julekonsert. 

BJERGSTED JAZZENSEMBLE er et prosjektbasert jazzorkester som i hovedsak består av studenter og ansatte ved jazzlinjen i Stavanger (Fakultet for utøvende kunstfag, UiS). Ensemblet ledes av kunstnerisk leder Simen Kiil Halvorsen, arrangør Tore Johansen og professor Tor Yttredal. Det er en kreativ møteplass hvor studenter og ansatte arbeider sammen på den profesjonelle scenen. Ofte i møte med profilerte gjester. Bjergsted Jazzensemble har lang fartstid og har etablert seg som en institusjon i fylkets musikkliv. De har en rekke internasjonale samarbeid å vise til med utøvere som; Ralph Towner, Arild Andersen, Richard Bona, Efrain Toro og Bugge Wesseltoft. Utgivelser med utøvere som Rolf Lislevand og Roberto Bonati har høstet svært gode kritiker i Norge og utlandet. 

BJERGSTED VOKALENSEMBLE består av de åtte jazz-vokalistene ved Fakultet for Utøvende Kunstfag. Ensemblet utforsker både fritt improvisert og egenarrangert musikk. De leker seg med klanger, groover, tekst og dynamikk, og skaper på denne måten mange ulike musikalske landskap kun med bruk av stemmen som instrument. Leder for ensemblet er sanglærer ved jazzlinja i Stavanger, Anita Kaasbøll.
Besetning; Emilie Eie, Anna Klungre, Andrea Opdal, Mathilda Anker, Ella E. Rørstad, Isabelle Kongshaug, Michal Sinatra Hustoft, Jonah Mattias Nybø Lowry