Hopp til hovedinnholdet

Tradisjonen tro spiller Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble julen inn på Spor 5. Musikerne presenterer et variert program som rommer alt fra det tradisjonsrike kjente til helt nye, spennende arrangementer av studenter og ansatte.

Bjergsted jazzensemble er et prosjektbasert ensemble bestående av studenter og ansatte ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, i tillegg til innleide profesjonelle. Kunstnerisk leder er for tiden Simen Kiil Halvorsen, som sammen med Tor Yttredal, Tore Johansen og andre kolleger leder ensemble gjennom ulike prosjekter. Bjergsted jazzensemble har blitt en vikktig bidragsyter og institusjon i regionens kulturliv og har bl.a. gjort prosjekter med musikere som; Chris Potter, John Scofield, Ralph Towner, Richard Bona og Rolf Lislevand.

Bjergsted vokalensemble består av jazz-vokalistene ved Fakultet for utøvende kunstfag. Ensemblet utforsker både fritt improvisert og egenarrangert musikk. De leker seg med klanger, groover, tekst og dynamikk, og skaper på denne måten mange ulike musikalske landskap kun med bruk av stemmen som instrument. Leder for ensemblet er sanglærer ved jazzlinja i Stavanger, Anita Kaasbøll.

KJØP BILLETT