Hopp til hovedinnholdet

MESTERMØTE PÅ NORGESTURNE

Copyright bilde: Terje Mosnes

Noen musikalske møter treffer akkurat der det skal og fortjener å oppleves av flere. I høst får du mulighet til å få med deg et godt eksempel på dette. Joshua Redman og Ola Kvernberg er to av de sterkeste stemmene på sine instrument og med kombinasjonen av fiolin og tenorsaksofon ser vi ikke bort fra at dette er et samarbeid for historiebøkene.

De to møttes første gang under Moldejazz i 2006 da Redman var Artist in Residence på festivalen. De har siden den gang planlagt et samarbeid, men det var først i 2016 da Kvernberg selv var Artist in Residence de gjorde alvor av planene.

Prosjektet fikk meget god mottakelse av publikum og ble av flere kritikere omtalt som et høydepunkt på festivalen.
 

Ved alle vellykkede jazzfestivaler oppstår det øyeblikk eller passasjer som freser seg fast i hukommelsen og blir sittende … Ikke bare på grunn av den fabelaktige musiseringen som sådan, men også på grunn av den atmosfæren den foregikk i, skapt av to alen av samme spellemannstykke som så åpenbart fant hverandre i en kommunikasjon som oste av spilleglede og trivsel.
– Terje Mosnes, Jazz i Norge

Ola og Joshua trøkker til og leverer alt som leveres kan. Med trøkk og suffisanse.
– Johan Haukes, Salt Peanuts

 

Ola Kvernberg – fioliner
Joshua Redman – saksofon

Norgesturnéen fra 13-18.nov. med avslutning på Spor 5 i Stavanger er muliggjort av Nasjonal jazzscene og Music Works International.

 

www.joshuaredman.com

Følg Joshua Redman på Facebook

 

www.olakvernberg.com

Følg Ola Kvernberg på Facebook