Hopp til hovedinnholdet

Lizz Wright og Esperanza Spalding er to andre strålende amerikanske jazzutøvere Stavanger jazzforum var først med å presentere for et norsk publikum, nå føler vi at vi kan presentere en utøver med tilsvarende kvaliteter. Jazzmeia Horn vil avrunde vårsesongen før MaiJazz overtar.

Copyright bilde: Jacob Blickenstaff

Stavanger jazzforum avslutter vårsesongen med en ung, ny amerikansk artist som de som har hørt henne spår en stor fremtid og en artist som vil prege internasjonal jazz. Merk deg navnet hennes allerede nå; Jazzmeia Horn har nemlig begynt å gjøre seg sterkt bemerket på jazzscenen allerede. I 2015 vant hun Thelonius Monk Institutes internasjonale konkurranse, og siden den gang har pilen gått bratt oppover.

 

Hun synger stort sett coverlåter, men med en tydelig og særegen Jazzmeia-signatur. Gamle standardar eller egne versjoner av 60- og 70-talls klassikere innen R&B-sjangeren. Hun har et rikt, variert, lekent og sødmefyllt stemmeregister og evner å gjøre hver fremførelse til sin. Hin er blitt sammenlignet med storheter som Betty Carter og Sarah Vaughan. Hennes debutalbum “A Social Call” fra 2017 har fått fantastiske anmeldelser, så er hun også nominert til Grammy for “Best Jazz Vocal Album” på første forsøk.

 

Jazzmeia Horn har valgt å feire sin 27-års dag på Spor 5 med å gjøre sin første konsert i Norge, og vi føler oss heldige som nå får sjansen til å presentere denne fremadstormende vokalisten for stavangerpublikummet. Vi tror du også vil føle deg heldig hvis du benytter sjansen og kommer på bursdagskonsert med en av jazzens «rising stars». Ja, vi er inhabile og vel så det, men slett alt i avtaleboken 19. april og notér kun ett navn.

 

Jazzmeia Horn – vocals

Gerald Portal – bass

Henry Conerway III – drums

Joel Homes – piano

 

https://www.theartistryofjazzhorn.com/